"Kropsterapi er en behandlingsform som kombinere massage og samtaleterapi, som afhjælper både fysiske og psykiske blokeringer."

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en behandlingsform som kombinerer massage og terapi, og som kan afhjælpe både fysiske og psykiske problemer.

Modsat tidligere er det i dag bredt anerkendt, at vores krop og psyke hænger sammen som en helhed. Alt hvad vi oplever sætter sig i vores krop på forskellig vis. Både positive og negative oplevelser, erfaringer og følelser. Stress, anspændthed og traumer kan sætte sig som ubalancer eller kontante fysiske blokeringer i muskler, led og organer. Hvilket ofte vil føre til skavanker eller smerter, hvis ikke man sætter ind i tide.

Kropsterapi er en effektiv, dybdegående og forløsende massageform. Kropsterapi fokuserer på at behandle årsagerne og ikke blot symptomerne. Årsagen til smerte eller ubehag, sidder nemlig ikke nødvendigvis samme sted som selve smerten.

Ved kropsterapi frigøres både fysiske og psykiske spændinger, og kroppen bliver aktiveret til at hele sig selv. Med din hjælp naturligvis. Kropsterapi anbefales til folk med fysiske skavanker, spændinger og smerter, samt psykiske problematikker som f.eks. stress, angst og depression. Jeg anbefaler dog altid at man ved sidstnævnte, ligeledes søger hjælp hos egen læge eller psykolog. Faktum er at kropsterapi åbner for følelser, som man ofte har glemt, eller måske endda slet ikke var klar over, at man havde.

"Det hjælper uanset om du har ondt i ryggen, eller lider af stress, spændingshovedpiner eller anspændthed."

Hvorfor kropsterapi?

Der er ikke noget ‘hokus pokus’ over kropsterapi. Din krop reagerer på dine erfaringer og følelser, også selvom du måske ikke selv er klar over det. Kropsterapi kan hjælpe dig til løsne op i både krop og sind.

Det er også derfor at folk som har prøvet kropsterapi, ofte beskriver oplevelsen som en form for forløsning eller lettelse. Det hjælper ganske enkelt. Uanset om du har ondt i ryggen, ømme led, skuldre eller knæ, eller lider af spændingshovedpiner og anspændthed. Det hjælper at få løsnet op, og få sat gang i systemet. Ja selv fordøjelsesproblemer med rod i spændinger kan afhjælpes.

Jeg anbefaler kropsterapi til folk som er ramt af piskesmæld, tennisalbue, museskader, rygsmerter, nakkeproblemer og gigt, og som supplement til samtaleterapi ved angst, depression, traumer og generelt ondt i livet.

Tag din krop med på råd, og brug den til at hjælpe dig til at komme videre i livet. Det får du det meget bedre af.

"Jeg masserer, trykker og arbejder med hele din krop, og sætter særligt ind de steder, hvor både du og jeg mærker blokeringer og spændinger."

Hvordan foregår det?

Under en behandling arbejder jeg med udgangspunkt i din krops nuværende tilstand, altså med udgangspunkt i hvordan du og din krop har det netop i dag. Du kommer til at ligge på en briks, lig den som en massør eller fysioterapeut bruger. Jeg starter altid en behandling med at spørge ind til hvordan det går, og til hvordan du oplever din krops tilstand for tiden.
Under en behandling går jeg igennem hele kroppen, hvor jeg vil arbejde med både for- og bagside, fra dit hovedet og ned til dine fødder.
Undervejs vil jeg løbende guide dit åndedræt, da det er et afgørende værktøj til at forløse spændinger, såvel som til at få ro på hele dit nervesystem.

Jeg masserer, trykker og arbejder med hele din krop, og sætter særligt ind de steder, hvor både du og jeg mærker blokeringer og spændinger. Det gør jeg for at afspænde og ilte muskel- og bindevæv, hvilket hjælper lindring og heling på vej. Undervejs vil du opleve at jeg arbejder med “pulseringer”, hvilket betyder at jeg skiftervis ryster, hiver og bevæger eksempelvis dit ben i rytmiske bevægelser. Sammen med et kontrolleret åndedræt, afslapper, afspænder og beroliger det din krop og dit nervesystem.

En behandling er af 50 minutters varighed.

"Wauw! Det snurrede helt ned i mine tæer!
Jeg kan kun anbefale Kirstine og hendes kropsbehandling! Under behandlingen følte jeg mig i trygge hænder,  samt i behagelige rolige omgivelser. Det en meget behagelig oplevelse. Kirstine guidede mig til at trække vejret gennem de udfordrende tryk, og sikrede, at jeg var afslappet men nærværende under hele behandlingen.
Efterfølgende har jeg følt en generel lettelse i kroppen, og har fået løsnet op steder, andre behandlere ikke har kunnet få has på. Jeg føler desuden, at jeg har fået kontakt til min krop, så den ikke bare er et fundament for mit hoved. Lige nu kan jeg fornemme min krop – helt ned i fingre og tæer – på en helt anden måde, end jeg har kunnet i mange år.
Behandlingen er klart at anbefale til alle, der har rendt rundt med spændinger eller smerter i kroppen længe – eller folk, der ønsker at undgå det, og i stedet have en god kontakt til deres krop!"

Katrine Bütow
Kommunikationsmedarbejder - Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Ledige tider til kropsterapi - book her!

'Styrk Dig'

'Styrk Dig' er rammen for mine mere end 15 års erfaring som underviser, behandler, facilitator og yogalærer"
- Kirstine Marie Fabricius

Skriv og hør nærmere

Scroll to top